Osłonki poliamidowe są produkowane z poliamidu 6.
Są jednowarstwowe i nieorientowane. 
Osłonki oferowane są w następujących kolorach: bezbarwny, biały, żółty, czerwony, pomarańczowy, beżowy, srebrny, złoty, zielony, niebieski, brązowy, czarny, dymiony (jasnobrązowy i inne), transparentny, barwiony. Istnieje możliwość wykonania osłonki o barwie uzgodnionej pomiędzy zamawiającym i producentem. Osłonki można napełniać przy użyciu nadziewarek ręcznych lub automatycznych.  

OSŁONKI POLIAMIDOWE

JEDNOWARSTWOWE

ZASTOSOWANIE

Osłonki przeznaczone są do pakowania wędlin, mięsa surowego, pasztetów, past, wyrobów podrobowych, rybnych itp. oraz do pakowania innych artykułów spożywczych o małej zawartości wody np. serów, orzeszków, dżemów, marmolad.

ZALETY

Barierowość względem tlenu, powietrza i aromatów (substancji zapachowych), niska przepuszczalność pary wodnej, dobra wytrzymałość mechaniczna i odporność cieplna.  

KALIBRY

Ø40, Ø50, Ø55, Ø60, Ø65, Ø73, Ø80, Ø95 inne na zamówienie

KOLORY

bezbarwny, biały, żółty, czerwony, pomarańczowy, beżowy, srebrny, złoty, zielony, niebieski, brązowy, czarny, dymiony (jasnobrązowy i inne), transparentny, barwiony

DOSTĘPNE OPCJE

• NADRUK
• MARSZCZENIE (także RTU)

BEZPIECZEŃSTWO:

Produkcja osłonek objęta jest systemem zarządzania bezpieczeństwem żywności HACCP wg normy ISO 22000:2005 oraz systemem zarządzania jakością zgodnym z ISO 9001:2008 i systemem zarządzania środowiskowego zgodnym z ISO 14001:2004. 
Osłonki poliamidowe posiadają świadectwa PZH.