Osłonki poliamidowe są produkowane z poliamidu 6.
Są jednowarstwowe i nieorientowane.
Osłonki oferowane są w następujących kolorach: bezbarwny, biały, żółty, czerwony, pomarańczowy, beżowy, srebrny, złoty, zielony, niebieski, brązowy, czarny, dymiony (jasnobrązowy i inne), transparentny, barwiony. Istnieje możliwość wykonania osłonki o barwie uzgodnionej pomiędzy zamawiającym i producentem. Osłonki można napełniać przy użyciu nadziewarek ręcznych lub automatycznych.
OSŁONKI POLIAMIDOWE
JEDNOWARSTWOWE
ZASTOSOWANIE
Osłonki przeznaczone są do pakowania wędlin, mięsa surowego, pasztetów, past, wyrobów podrobowych, rybnych itp. oraz do pakowania innych artykułów spożywczych o małej zawartości wody np. serów, orzeszków, dżemów, marmolad.
ZALETY
Barierowość względem tlenu, powietrza i aromatów (substancji zapachowych), niska przepuszczalność pary wodnej,
dobra wytrzymałość mechaniczna i odporność cieplna.
KALIBRY
Ø40, Ø50, Ø55, Ø60, Ø65, Ø73, Ø80, Ø95 inne na zamówienie
KOLORY
bezbarwny, biały, żółty, czerwony, pomarańczowy, beżowy, srebrny, złoty, zielony, niebieski, brązowy, czarny, dymiony (jasnobrązowy i inne), transparentny, barwiony
DOSTĘPNE OPCJE
• NADRUK
• MARSZCZENIE (także RTU)
BEZPIECZEŃSTWO:
Produkcja osłonek objęta jest systemem zarządzania bezpieczeństwem żywności HACCP wg normy ISO 22000:2005 oraz systemem zarządzania jakością zgodnym z ISO 9001:2008 i systemem zarządzania środowiskowego zgodnym z ISO 14001:2004.
Osłonki poliamidowe posiadają świadectwa PZH.