Jadalne osłonki nadające kruchość wędlinie, charakteryzujące się elastycznością, zapewniając płynny i bezproblemowy proces produkcyjny. Ten rodzaj osłonek kolagenowych jest przeznaczone do produkcji wyrobów przetworzonych (parzonych albo gotowanych) parówek (np. parówek cienkich albo frankfurterek) oraz kiełbas suszonych. Cechują się doskonałą stabilnością kalibrów. Szczególnie polecane do nadziewarek o dużej prędkości napełniania. 

ZOBACZ BROSZURĘ (PDF)

OSŁONKI KOLAGENOWE

JADALNE

ZASTOSOWANIE

IDEALNE DO KIEŁBASEK SPOŻYWANYCH WRAZ Z OSŁONKĄ:
PARÓWKI, HOT-DOGI, FRANKFURTERKI, KABANOSY, PRZEKĄSKI

ZALETY

Nadają wyrobom naturalny wygląd, idealnie przylegają do farszu, osłonka niewyczuwalna w czasie spożycia, charakteryzują się doskonałą elastycznością, zapewniają stabilność i powtarzalność produkcji. 

KALIBRY

Ø17 - Ø50 (szczegóły w broszurze)

KOLORY

Naturalny, karmelowy, cebulowy, mahoniowy, łososiowy i inne (BROSZURA)

DOSTĘPNE OPCJE

• NADRUK
• MARSZCZENIE

Formy konfekcjonowania: 

Nasz duży wybór długości osłonki na raupie oraz typu zakończenia pozwala na dopasowanie produktu w sposób zapewniający płynną i efektywną pracę na wszystkich typach maszyn. Jadalne osłonki kolagenowe są dostarczane w formie gotowej do napełniania.

KLIPSOWANIE:  

Niektóre z naszych jadalnych osłonek kolagenowych odznaczają się wysoką stabilnością podczas klipsowania oraz łatwością w zastosowaniu na wszystkich standardowych klipsownicach.

WĘDZENIE:

Doskonała i perfekcyjnie zbalansowana przepuszczalność dymu i pary wodnej zapewnia najlepsze zachowanie smaku
i zapachu. Znakomita podatność na wędzenie jest gwarantem doskonałego wyglądu.
  

PARZENIE: 

Po etapie suszenia i wędzenia temperatura parzenia nie powinna przekraczać 74°C dla większości rodzajów naszych osłonek.