Sibar

ZAOPATRZENIE PRZEMYSŁU SPOŻYWCZEGO

Telefon/Fax:
(32) 216 85 02

WORECZKI Heat & Eat

WORECZKI TYPU STAND-UP PRZEZNACZONE DO PRODUKTÓW GOTOWYCH
Z MOŻLIWOŚCIĄ PODGRZANIA W KUCHENCE MIKROFALOWEJ, DZIĘKI SPECJALNEMU ZAWOROWI PAROWEMU 

INNOWACYJNE ROZWIĄZANIE    

Woreczki umożliwiają zamrożenie produktu, a następnie podgrzewanie bez potrzeby wcześniejszego otwierania opakowania i rozmrażania produktu.

ZOBACZ BROSZURĘ (PDF)

ZASTOSOWANIE

• Idealne do przemysłowego pakowania żywności typu convenience food.

• Woreczki umożliwiają zamrożenie produktu, a następnie podgrzewanie bez potrzeby otwierania opakowania i rozmrażania produktu.

ZALETY

• Dzięki woreczkom H&E Bag produkty spożywcze zachowująwszystkie swoje walory odżywcze, smakowe i wizualne. 
• Opakowanie jest łatwe w użyciu, oszczędza czas i energię zarówno w procesie produkcyjnym, jak i późniejszym przygotowaniu w domu oraz ułatwia konsumpcję produktu. 

ODPOWIEDNIE DO RÓŻNYCH PRODUKTÓW: 

MIĘSO

WĘDLINY

DRÓB

RYBY

OWOCE, WARZYWA

SPECJALNY ZAWÓR PAROWY             

Opakowania posiadają specjalny zawór umożliwiający wydostawanie się pary wodnej z podgrzewanego produktu bez potrzeby otwierania pojemnika i wyjmowania produktu.

ZaSTOSOWANIE W PRODUKCJI ŻYWNOŚCI

Pojemnik wspomaga pasteryzację i sterylizację produktu w autoklawach przemysłowych w temperaturze 121°C bez ryzyka pęknięcia i strat. 

DUŻY ZAKRES TEMPERATUR

Niespotykany dotąd zakres temperatur dla opakowań do żywności (można mrozić i podgrzewać).

WYDŁUŻENIE TERMINU PRZYDATNOŚCI

Opakowania dzięki innowacyjnej strukturze wydłużają przydatność zapakowanego produktu z 8 dni do nawet 26 dni (w zależności od rodzaju produktu).

OCHRONA PRZED BAKTERIAMI

Specjalna struktura o wysokiej barierowości zapobiega przedostawaniu się tlenu z zewnątrz i namnażaniu mikroorganizmów.

ŁATWOŚĆ I SZYBKOŚĆ UŻYCIA

Żywność w opakowaniu można gotować w kuchence mikrofalowej w łatwy i prosty sposób zachowując wszelkie walory przygotowywanego produktu.