Telefon/Fax:
(32) 216 85 02

OSŁONKI CELULOZOWE

Małego i dużego kalibru

OSŁONKI CELULOZOWE

MAŁEGO KALIBRU

Osłonki celulozowe małego kalibru. Stosowane są zwykle w produkcji hot-dogów, mini salami, serdelków, kiełbasek koktajlowych. Oferowane są w formie gotowych do użycia batonów. Osłonka ta przeznaczona jest do pracy zarówno na najnowocześniejszych, wysokowydajnych, automatycznych liniach do nadziewania jak i na ręcznych nadziewarkach. Celulozowe osłonki małego kalibru łączą w sobie wysoką elastyczność oraz stabilność kalibru. Są przepuszczalne dla zapachów i barwników podczas procesu wędzenia, lecz nie przepuszczają innych niechcianych zapachów. Dzięki ich doskonałej ściągalności, gwarantujemy bezproblemowy proces produkcyjny na skalę przemysłową.

ZASTOSOWANIE

• Produkcja hot-dogów, mini salami, serdelków, kiełbasek koktajlowych.

ZALETY

• Wysoka wytrzymałość i odporność na pęknięcia, możliwość zagwarantowania równomierniej średnicy gotowych wyrobów, przepuszczalność dla dymu i wody, wstępnie nawilżone, bariera bakteriologiczna.

KALIBRY

Ø14 - Ø47

KOLORY

Niebieski, wędzony, transparentny

DOSTĘPNE OPCJE

• NADRUK • MARSZCZENIE

OSŁONKI CELULOZOWE

DUŻEGO KALIBRU

Osłonki celulozowe dużego kalibru. Grupa osłonek celulozowych o dużych średnicach oraz o różnym stopniu elastyczności. Zaprojektowane są głównie z myślą o nadaniu wyrobom regularnych bądź owalnych i cylindrycznych kształtów. Osłonki charakteryzują się wysoką przezroczystością, błyszczącą powierzchnią i łatwością nadruku. Oferowane są na roli jak i w formie zmarszczonych gotowych do użycia batonów.

ZASTOSOWANIE

• Kiełbasy do smarowania zrobione z surowego mięsa, produkty wędzone i niewędzone, formowane oraz produkty dojrzewające (między innymi - szynki bez kości, karkówki bez kości, boczek kanadyjski, szynka z łopatki).

ZALETY

• Przepuszczalność dla dymu i pary wodnej, gładka połyskująca powierzchnia, nadająca gotowym wyrobom atrakcyjny wygląd, wysoka przeźroczystość, elastyczność poszczególnych osłonek dostosowana do typów produktów, bariera dla mikroorganizmów.

KALIBRY

Ø36 - Ø250

KOLORY

Transparentny, wędzony

DOSTĘPNE OPCJE

• NADRUK • MARSZCZENIE

Odmiany osłonek celulozowych dużego kalibru:

R/P

Charakteryzującą się małą elastycznością, kaliber od 36 do 82 mm.

VISREX

Osłonka o szczególnie dużej elastyczności, stosowana w produktach owalnych np. włoskie mortadele, parzone i wędzone owalne kiełbasy, kaliber 67 do 115 mm.

ZEPHYR

Osłonka o dużej elastyczności i jednocześnie dużego kalibru 87 do 244 mm, stosowana w największych mortadelach i szynkach.

HS

(High-Stretch) - Charakteryzuje się nie tylko dużą elastycznością podczas nadziewania, lecz również zdolnością obkurczania w czasie dalszego procesu technologicznego. Cecha ta jest niezmiernie przydatna w produkcji wyrobów o stosunkowo dużej utracie masy - osłonka dokładnie przylega do produktu w każdym momencie fazy suszenia. Średnica od 87 do 211 mm.