OSŁONKI CELULOZOWE
Małego i dużego kalibru
OSŁONKI CELULOZOWE
MAŁEGO KALIBRU
Osłonki celulozowe małego kalibru. Stosowane są zwykle w produkcji hot-dogów, mini salami, serdelków, kiełbasek koktajlowych. Oferowane są w formie gotowych do użycia batonów. Osłonka ta przeznaczona jest do pracy zarówno na najnowocześniejszych, wysokowydajnych, automatycznych liniach do nadziewania jak i na ręcznych nadziewarkach. Celulozowe osłonki małego kalibru łączą w sobie wysoką elastyczność oraz stabilność kalibru. Są przepuszczalne dla zapachów i barwników podczas procesu wędzenia, lecz nie przepuszczają innych niechcianych zapachów. Dzięki ich doskonałej ściągalności, gwarantujemy bezproblemowy proces produkcyjny na skalę przemysłową.
ZASTOSOWANIE
• Produkcja hot-dogów, mini salami, serdelków, kiełbasek koktajlowych.
ZALETY
• Wysoka wytrzymałość i odporność na pęknięcia, możliwość zagwarantowania równomierniej średnicy gotowych wyrobów, przepuszczalność dla dymu i wody, wstępnie nawilżone, bariera bakteriologiczna.
KALIBRY
Ø14 - Ø47
KOLORY
Niebieski, wędzony, transparentny
DOSTĘPNE OPCJE
• NADRUK • MARSZCZENIE
OSŁONKI CELULOZOWE
DUŻEGO KALIBRU
Osłonki celulozowe dużego kalibru. Grupa osłonek celulozowych o dużych średnicach oraz o różnym stopniu elastyczności. Zaprojektowane są głównie z myślą o nadaniu wyrobom regularnych bądź owalnych i cylindrycznych kształtów. Osłonki charakteryzują się wysoką przezroczystością, błyszczącą powierzchnią i łatwością nadruku. Oferowane są na roli jak i w formie zmarszczonych gotowych do użycia batonów.
ZASTOSOWANIE
• Kiełbasy do smarowania zrobione z surowego mięsa, produkty wędzone i niewędzone, formowane oraz produkty dojrzewające (między innymi - szynki bez kości, karkówki bez kości, boczek kanadyjski, szynka z łopatki).
ZALETY
• Przepuszczalność dla dymu i pary wodnej, gładka połyskująca powierzchnia, nadająca gotowym wyrobom atrakcyjny wygląd, wysoka przeźroczystość, elastyczność poszczególnych osłonek dostosowana do typów produktów, bariera dla mikroorganizmów.
KALIBRY
Ø36 - Ø250
KOLORY
Transparentny, wędzony
DOSTĘPNE OPCJE
• NADRUK • MARSZCZENIE
Odmiany osłonek celulozowych dużego kalibru:
R/P
Charakteryzującą się małą elastycznością, kaliber od 36 do 82 mm.
VISREX
Osłonka o szczególnie dużej elastyczności, stosowana w produktach owalnych np. włoskie mortadele, parzone i wędzone owalne kiełbasy, kaliber 67 do 115 mm.
ZEPHYR
Osłonka o dużej elastyczności i jednocześnie dużego kalibru 87 do 244 mm, stosowana w największych mortadelach i szynkach.
HS
(High-Stretch) - Charakteryzuje się nie tylko dużą elastycznością podczas nadziewania, lecz również zdolnością obkurczania w czasie dalszego procesu technologicznego. Cecha ta jest niezmiernie przydatna w produkcji wyrobów o stosunkowo dużej utracie masy - osłonka dokładnie przylega do produktu w każdym momencie fazy suszenia. Średnica od 87 do 211 mm.