Opakowania do produktów spożywczych
Odpowiednie dla obróbki termicznej, takiej jak pasteryzacja, napełnianie na gorąco czy podgrzewanie w mikrofali.
Szeroka gama rozwiązań dostosowana do każdych potrzeb.

WORECZKI DO MIKROFALÓWKI (Heat&Eat)
Woreczki do produktów gotowych, z możliwością podgrzania w kuchence mikrofalowej dzięki specjalnemu zaworowi parowemu. Woreczki umożliwiają zamrożenie produktu, a następnie podgrzewanie bez potrzeby wcześniejszego otwierania opakowania i rozmrażania produktu. Idealne do przemysłowego pakowania żywności typu convenience food.
więcej informacjiODPOWIEDNIE DO:
MIĘSO
WĘDLINY
DRÓB
RYBY
OWOCE
WARZYWA

PE ECO
Materiał ten w 100% nadaje się do recyklingu, co pozwala zastąpić nienadające się do recyklingu dotychczas używane opakowania.
ODPOWIEDNIE DO:
PRZEKĄSKI Z WĘDLIN
PRZEKĄSKI Z SERA
MROŻONE RYBY I OWOCE MORZA
SUSZONE PRODUKTY SPOŻYWCZE (np. przyprawy, zboża, rośliny strączkowe)
SOSY
SUPLEMENTY DIETY

BIOPLUS
Jest to specjalny materiał stosowany w formie torebki próżniowej z lub bez wstępnego formowania. Ma wysoką odporność na przebicie, dobrą barierę dla gazów i pary wodnej oraz daje możliwość pasteryzacji w 95 °.
ODPOWIEDNIE DO:
WĘDZONE RYBY
PRZYPRAWY
PASZTETY
CHAŁWY

OPP PE
Podwójny elastyczny laminat, ma niższą barierę niż inne kompozyty. Wykończenie PE może być przezroczyste lub białe. Dobre właściwości mechaniczne. Bariera dla zapachu, pary wodnej i szczelność dla cieczy. OPP zapewnia połysk i przejrzystość.
ODPOWIEDNIE DO:
OWOCE MORZA
RYBY
KIEŁBASY I WĘDLINY
SŁODYCZE

NATUR
Kolejnym z najbardziej ekologicznych materiałów jest laminat z papieru Kraft, który w komplecie z materiałem SOL stanowi idealny środek konserwujący i estetyczny z wysoką barierą. Może być również stosowany w połączeniu z innymi materiałami. Dostępne są również inne rodzaje wykończeń papieru. Bariera dla zapachu, tlenu i szczelność na ciecze. Można dodać podłużne okienko, aby pokazać jedzenie w środku.
ODPOWIEDNIE DO:
KROJONE KIEŁBASKI
SERY
WYPIEKI