Oferujemy  wyłącznie produkty renomowanych producentów,
wytwarzane na terenie Unii Europejskiej

OSŁONKI BARIEROWE (POLIAMIDOWE)

WIELOWARSTWOWE, TERMOKURCZLIWE

ZASTOSOWANIE

Przeznaczone do produktów wysokowydajnych – wyroby drobiowe, parzone, sery topione, karmy dla zwierząt. 

ZALETY

Charakteryzują się wysoką barierowością i kurczliwością. Osłonka bardzo szczelnie przylega do farszu, co eliminuje powstawanie wycieków, a właściwości barierowe umożliwiają w znaczny sposób przedłużenie okresu ważności produktu oraz zwiększenie rentowności. 

Oferujemy wielowarstwowe osłonki poliamidowe przeznaczone do produktów wysokowydajnych. Osłonki te charakteryzują się wysoką barierowością oraz kurczliwością. Osłonka bardzo szczelnie przylega do farszu, co eliminuje powstawanie wycieków, a właściwości barierowe umożliwiają w znaczny sposób przedłużenie okresu ważności produktu oraz zwiększenie rentowności. Osłonka może być zastosowana przy produkcji wyrobów drobiowych, parzonych, serów topionych oraz karmy dla zwierząt.

Oferujemy wyłącznie produkty renomowanych producentów, wytwarzane na terenie Unii Europejskiej

KALIBRY

Ø32 - Ø130

POPULARNE KOLORY

Bezbarwny, biały, czerwony, brązowy pomarańczowy, żółty oraz inne

DOSTĘPNE OPCJE

NADRUK

MARSZCZENIE (także RTU)

Stworzone dla zwiększenia wydajności             

Doskonała regularność kalibru gotowego wyrobu oraz uzyskanie produktu bez pomarszczeń. Dzięki wysoko zaawansowanej technologii marszczenia osłonek, firma może dostarczyć gotowe do użycia gilzy dla zapewnienia lepszej wydajności i zapewnienia bezpieczeństwa żywności. Wysoka kurczliwość umożliwia otrzymanie produktu bez pomarszczeń a jednocześnie gwarantuje dobrą obieralność produktu końcowego.  

Zaprojektowane dla Twoich potrzeb i potrzeb rynku

Różnorodność kolorów i kalibrów dla wszystkich typów gotowych produktów. Wysokiej jakości nadruk do 6 kolorów pozwoli zwiększyć atrakcyjność wizualną gotowego produktu oraz wyróżnić go.   

Użytkowanie:

Moczenie: osłonki, które nie zostały wstępnie nawilżone, muszą być moczone w wodzie przed użyciem. Minimalny czas to 30 minut w wodzie o temperaturze 20°C (70°F). Osłonki wstępnie nawilżone nie wymagają moczenia. Nadziewanie/ klipsowanie: Ważne jest, aby dobrać odpowiedni rozmiar klipsa i dopasować ciśnienie klipsowania tak aby uniknąć uszkodzenia osłonki. Wartości podane poniżej należy traktować jako uśrednione i powinny być zweryfikowane według rodzaju farszu/mięsa. Przepełnianie ponad zalecaną średnicę nadziewania (RSD) może powodować pękanie osłonki.   

Przechowywanie / magazynowanie:

Zalecamy użycie osłonek w ciągu 2 lat od daty dostarczenia (1 rok w przypadku osłonek wstępnie nawilżonych). Terminy te obowiązują jedynie w przypadku prawidłowego przechowywania osłonek. Przechowywać osłonkę w chłodnym, suchym miejscu z dala od źródeł ciepła, jak również miejsc gorących lub stref o temperaturach ujemnych. Wstępnie nawilżone osłonki powinny być przechowywane w temperaturach od 4° do 30° C (39° - 86° F) i powinny pozostać w szczelnie zamkniętych (zafoliowanych) pojemnikach do czasu ich użycia. Niezużyte w całości osłonki powinny być przechowywane w hermetycznie zamkniętych woreczkach i umieszczone ponownie w kartonie w celu utrzymania odpowiedniego poziomu wilgotności. Zalecamy zużycie starszych partii osłonek jako pierwszych. Aby uniknąć uszkodzenia osłonek, nie zalecamy używania noży, ostrych narzędzi i haczyków do otwierania kartonów.   

Wypróbuj produkty
najlepszej jakości

KONTAKT